Lekkerste noedels

In Dubai eten ze Enschedese noedels

ENSCHEDE – Ze lusten er wel pap van in Dubai: noedels uit Enschede. China – toch de bakermat van de noedels – ligt bij wijze van spreken om de hoek. Toch komen de lekkerste noedels in Dubai niet uit China, maar uit Enschede.

Dat vindt althans een handelshuis uit Dubai, dat de slierten verder verspreidt in het emiraat in het Midden-Oosten.

Speciaal

De noedels worden gemaakt door de Van der Moolen Foodgroup in Enschede. Zelf vinden ze het bij Van der Moolen ook wel speciaal, dat ze noedels naar Dubai exporteren. De meeste klanten zitten namelijk gewoon in Europa.

Kok

Een daarvan in Engeland, en daar was eerder dit jaar het Dubaise handelshuis te gast. Met een kok. Deze kok proefde de Enschedese noedels en besliste: deze, en geen andere, gaan mee naar huis. „Ze hadden noedels gehad uit diverse landen, maar aan onze kwaliteit konden ze niet tippen”, zegt directieassistente Christel Rouwhof van Van der Moolen.

Vliegtuig

Dus gaan er nu jaarlijks 250.000 kilo noedels van Enschede naar Dubai. Normaal gesproken met zeecontainers. „Maar de vraag is kennelijk nu zo groot dat ze heel snel een extra lading wilden hebben”, aldus Rouwhof. „Dus gaat er nu ook een vliegtuig met onze noedels naar Dubai.”

Bron Bewijs